Mexicaans in beeld!

Mexicaans in beeld!

Mexicaans kwam goed in beeld in de nationale media deze week. Een reportage over Mexicaans als trend in de horeca kwam op RTBF La Deux en ook op Focus WTV hebben we getoond hoe je met cactus kan koken.

Jarritos sampling bij American Wheels Festival Zoutleeuw

Als Belgische distributeur van Jarritos ondersteunen we onze klanten door tal van acties. In Zoutleeuw stonden we met onze Jarritos bakfiets en een luchador (Mexicaanse worstelaar) mensen uit te nodigen om kennis te maken met Jarritos, wat ze daarna bij de Peppermill konden degusteren. Een groot succes, waarbij heel wat bezoekers gesampled werden en lovende reacties niet uitbleven. 

 Luchador op de bakfiets.

Luchador op de bakfiets.

Dries Botty wint Belgische finale Diageo World Class 2016.

Dries Botty

Dries Botty, barman van The Dirty Rabbit in Antwerpen, mag zich sinds deze week Belgie's beste bartender noemen. In een spannende finale won Dries nipt van Ran Van Ongevalle en David Lebeer. Als bartender weet Dries maar al te goed dat je goede ingredienten nodig hebt om een goed resultaat te bekomen. Tijdens de selectie presenteerde Dries bij z'n cocktail een hapje van Carne Apache met onze Nuevo Progreso Restaurant Style Tortilla Chips. Dries greep de laatste paar jaar net naast het hoogste schavot, dus we zijn blij dat we deze kampioen dit jaar hebben kunnen ondersteunen. We wensen Dries zeer veel succes in Miami!

Private Mexican Cooking Masterclass

Private Mexican Cooking Masterclass

Hot Sauce Committee organiseerde in opdracht van Jalapeño Loco een masterclass met head chef Carlos Peñarredonda (Candelaria, Paris)

Mijn Pop-Up Restaurant 2016

Jalapeño Loco

Ook dit jaar loopt het programma Mijn Pop-Up Restaurant opnieuw op VTM, een zender van Medialaan. Het concept bestaat uit verschillende duos die samen een tijdelijk restaurant uitbaten en tegen elkaar strijden voor een geldprijs. In Antwerpen wordt 1 van deze gerund door Willem en Miette, die kozen voor een Mexicaans/Zuid-Amerikaans thema.
Het keukenteam wordt verder gevormd door Sara Carillo, een Peruaanse chef en Bart Rijmen.

Hot Sauce Committee adviseert, brengt de juiste mensen samen en levert enkele producten, exclusief door ons verdeeld, zoals Jarritos, La Costena en El Yucateco. De strijd moet nog ten volle losbarsten, maar we blijven ondersteunen waar nodig; zodat klanten kunnen kennismaken en blijven genieten van authentiek Mexicaanse tacos en andere gerechten. 

Opening Fotofestival Knokke-Heist

In Knokke-Heist staat het tweejaarlijks fotofestival weer op het programma. Het thema dit jaar werd Megalopolis Mexico, waarin de grootste Mexicaanse stad; Mexico DF, door de lens van een aantal verschillende fotografen wordt bekeken. Het resultaat is een boeiende tentoonstelling die in open lucht in Knokke-Heist kan ervaren worden.

 De openingsreceptie op zaterdag 19 maart 2016 werd gekleurd door de aanwezigheid van de Ambassadeur van Mexico voor Belgie, Luxemburg en de Europese Unie, mijnheer Eloy Cantú Segovia. 

Hot Sauce Committee mocht voor deze receptie Jarritos voorzien, die ook bij zijne excellentie de ambassadeur in goede smaak vielen!